nyvaken och känner sig lite tom

Har jobbat natten som var så när jag sov åkte resten av familjen på kalas.
När jag vaknade var det så tyst i huset så jag tassade upp och åt nybakade ciabattabröd och njöt av en stillsam start på dagen. Nu när frukosten är avdukad och jag kommit i mina kläder så vill jag bara öppna ytterdörren och skrika "koom hem nu familjen"
Konstigt att dessa två personer betyder så mycket för mig. Den ena gör tvärtemot vad jag säger och tittar under luggen med en missnöjd min och den andra tittar på mig frågande och undrar säkert hur jag funkar egentligen. Men det är dessa två som gör mitt liv roligt att leva, som gör att man vill gå upp på morgonen.

Nu ska jag storstäda eller jag ska försöka få det se ut som jag har på börjat en storstädning och hoppas att resten av familjen kommer in lagom till finalen.

Simma lugnt ni raggare, dårar och folk med för mycket tid som faktiskt läser denna blogg

En av de märkligare sakerna...

Kom på detta när jag låg i sängen för att ladda inför nattarbetet.
Det var för några dagar sen och jag och min dotter hade vart ute och grejat så när vi kom hem var båda kissnödiga. Så vi kombokissade. Hon på pottan och jag på taoletten (av bekvämlighetskäl) 
Eftersom vi vart ute  och det är höst så var jag lite snorig så jag snyter mig och kastar pappret i toaletten sen tar jag resten av pappret och torkar mig. Då hör jag en MYCKET upprörd 2½-åring som säger:
"-Mamma du får ju snor i musen"
Jag försökte förklara för henne att jag hade tagit ett nytt papper när jag skulle torka mig men det gick den lilla förbi. Så hon tillägger "det är äckligt med snor i musen mamma"
Jag ger upp.
Så någon dag senare när hon är på toaletten säger hon när jag ska torka henne "jag vill inte ha snor i musen som du har mamma"
Min enda tanke var "vad ska fröknarna på dagis tro om hon tar upp detta med dem??"

Miljön, vad gör jag?

Igår var det en repris av debatt där miljön var på tapeten. Det var en salig blandning av åsikter och nu kära vänner kommer vi till en känslig punkt.
Vad gör jag för miljön? Denna fråga ställde jag min sambo säkert 10 gånger igår och han kom med diverse påstående om att vi ändå bidrog lite.
Vi bytte ju värmesystem. Det är bättre att elda med ved än med olja. Så det var ju positivt men jag kan erkänna att när vi bytte till veduppvärmning var det med ekonomin och inte för miljön. Även om det är en miljögodkänd panna av hög klass.
Vi har lågenergilampor men samma sak där, ekonomiskt tänkande.
Vi äter kött och ägg som är närproducerat och som inte fraktas mer än de 2 milen hem till spisen men det är ju för att det är gratis då svärföräldrarna har litet lantbruk.
Jag kände att jag fick lite panik för alla våra miljövänliga val handlar i botten bara om ekonomi men jag skulle vilja göra något där tanken bakom enbart är omsorg för vår miljö.

Nu till något helt annat.
Har precis skickat min dotter till dagis och är förundrad över hennes sätt att vara trotsig bara för att hon ska.
Testade en ny taktik där hon fick välja vad hon skulle ha på sig, vilka stövlar,vilken jacka osv......men trots att allt gick hennes väg så var hon tvungen att  komma på någonting som skulle få oss att bryta in och göra henne förbannad.
När hon går nerför yttertrappan drar hon ner mössan över ögonen och släpper räcket.  Visst jag kunde låtit henne försöka sig på det men jag tog det säkra före det osäkra så karln tog tag i henne och bar henne nerför trappen.
Plötsligt hade hennes morgon blivit som hon tänkt sig "jag kan själv...DUMMA mamma"
Men när vi försökte förklara att hon kunde ju ha ramlat nerför trappen och gjort sig illa när hon inte såg vart hon gick fick vi till svar "dumma dumma mamma"

Att ha barn är som att dansa riverdance uppför en glashal backe. Det kan inte gå lugnt och stilla framåt.

Long time

Har inte haft någon inspiration att skriva ett enda ord på bloggen och har det egentligen inte idag heller men skam den som ger sig.

Har lite tomte ångest eftersom tomtar å ena sidan är himla mysiga och fina men å andra sidan hatar jag dem med sina godmodiga ansikten och fula byxor. Så i år kommer vi enbart att ha en tomte som dessutom är den fulaste av dem alla men tösen älskar fanskapet.
Tanken slog mig att jag skulle adventspynta idag efter som jag inte kommer att hinna det i helgen men det känns ändå fel  Särskilt då jag kikar in i andras fönster och fnyser åt dem som har adventstakar och annat pynt uppe.

har väl nån graviditets trötthet som gör att jag är rastlös för att jag inte gör något men för trött för att ta tag i det. Som att putsa fönster, det är något som måste göras men jag tror att det blir som alla andra år att jag får skicka upp karlfan på stegen.
Det är ett sätt att testa om man har en bra karl. Om han kan och ställer upp på att putsa fönster 2 gånger om året är det bara att glidtackla fanskapet och ta med honom hem

Känner du dig också arg ibland


Nu ska jag för er berätta....

Det är många som tittar på mig nu....det brukar vara folk som tittar men jag har dragit den slutsatsen att det beror på att man kanske påminner om en kändis. Nu menar jag kanske inte nån superkändis utan snarare kakmonstret eller någon figur från "the muppet show"
Men nu tittar de inte mig i ansiktet utan i bukområdet och jag vet att ni är några som misstänkt  att det är bulle i ugnen och detta stämmer ganska bra.
Jag har inte sagt något för jag ville att min sambo sen 4 år tillbaka skulle få veta först och jag ville inte säga något till honom innan jag var säker på att det var han som var far till barnet!

Jag har räknat lite på det och det kommer ej att bli en jungrufödsel utan han är mannen bakom skottsalvan!

Så gott folk nu blir vi fler och fler i familjen. Grattis till oss!

Men för att ta upp något annat lite mer allmän nyttigt så tänker även jag ge mig in i vaccinträsket och tjafsa om dess fördelar och nackdelar.
Jag tycker att ni är fantstiska alla ni som vaccinerat er och jag tackar er för att ni hjälper alla era medmänniskor att slippa insjukna och hamna i koma eller dö.
Det är en fin insats för det svenska folkhemmet och detta gör att jag kan sålla mig till skaran som skiter i att ta vaccinet för att jag är en egotrippad fan som bara tänker på mig själv.
Tack

Då kan vi även ta en liten magisk avslutning.
Jag satt i mitt kök och tänkte att jag vill ha lite mer spänning i min vardag och som de säger på reklamen "plötsligt så hände det" Det kom en man i min trädgård och han är stiligt klädd i svart.
Jag inser att detta är ett tecken och klart att Gud vill ge en lagomtjock tjej i sina bästa år lite spänning i vardagen så mannen i svart klättrar upp för stegen, tittar in på mig och vinkar innan han försvinner upp på taket
De ni!
Att ha en främmande man på sitt tak en vanlig torsdag när snön faller är lite magiskt!


Hela året är räddat!

Jag har inte skrivit i min blogg på ett tag på grund av att jag har haft så mycket att göra. Men sen idag fick jag veta något som gjorde att jag bara är tvungen att skriva.
Min första tanke var att "fan det här går aldrig att återberätta så att alla andra fattar hur jävla roligt det är" Men jag måste ge det ett försök

Min pappa är ca 190cm lång och väger lika mycket som självaste tomtefar ( då menar jag inte eran magre morbror som dragit i sig 3 groggar och satt på sig ett tomteskägg från maxi utan den riktige tomten)
Först lite bakgrundsinformation : min pappa har fallit rejält efter att ha kört lite brottning med min bror så han har haft ont i ryggen i ett par veckor.
Nu menar jag inte ont i ryggen som i att vara lite stel utan en riktig manlig ryggplåga som har lett till att han inte ens kan sova i sin egen säng.
Som tur är så har mina föräldrar en maffiasoffa för en person. Ni vet en sån som man kan fälla bak ryggstödet på och höja under fötterna. Den har  min mor placerat i ett hörn i vardagsrummet mellan matsalsbordet samt två bord. På dessa bord har hon ställt diverse saker ex ljusstakar och skålar.
Så en morgon vid sjutiden hör mamma ett fasligt liv så hon vaknar med ett ryck och går upp för att se vad det kan vara som har hänt!!
Då har min kära far tyckt att han har legat på något hårt så han har hasat sig upp lite i maffiastolen vilket resulterar i att den maffiga maffiastolen välter bakåt och min store far sitter fast för om han rullar till vänster är det bord och om han rullar till höger är det matsalsgrupp. Detta hade varit en klurig situation för vem som helst men nu pratar vi om en enorm man med svåra ryggsmärtor som ligger på rygg med benen i vädret.
Jag vet hur det kan låta om min far slår i en tå så jag antar att detta ljudet måste varit som om en självmordsbombare sprängt sig inne i en cerverabutik.
Pappa berättar att när mamma kommer ut så hör han hur hon säger "Ligg still"
Min första tanke var självklart att min mamma vill att han inte ska skada sig. Hon är en människa att lita på i kris så nu ska mamma bara hitta på en bra lösning för att bogsera upp ett stycke enorm pappa från sin obehagliga situation utan att tillföra mer skada
Det trodde min far med innan hon tillägger "du måste ligga still, jag ska bara hämta min kamera"

Min far var mycket upprörd över denna kommentar medan jag skrattade så jag trodde jag skulle kissa på mig.
Jag skulle ha allt ogjort i livet bara jag fått uppleva denna händelse...förlåt pappa

Tuppen ska dö

Idag börjar jag jobba kl 7.00 och det är alltid två alternativa mornar för mig då.

1: Jag vaknar kvart i sju (har hänt även kvart över sju) och känner hur ångesten slår mig i pannan med oerhörd kraft. Det är nu min kvinnliga förmåga prioritering kommer väl tillpass. Riktigt snabba beslut baserade på ren skär stress
kläder eller frukost
borsta håret eller borsta tänderna osv
Men oftast brukar jag ta beslutet att ha uppsatt hår och köra lite munvatten som jag gurglar när jag hoppar upp på cykeln (gäller att spotta ut det innan det börjar svida samt när ingen ser, jag har gjort båda misstagen)
Men det är de små besluten som spar tid, skor som inte behöver knytas, käderna som ligger på golvet är man klev ur dem dagen innan samt vara evigt tacksam om man inte tagit bort sminket sen dagen innan för att kunna köra en 2-dagars make! (sorry Malena)
Sen kommer man till jobbet och luktar lite unket och ser ut som man vart på bortamatch hos nån het älskare och inte haft tid med att dölja det.

2: Detta är snarare en klassiker. Vaknar och vet att nu jävlar är det bråttom sen tittar man och ser att klockan är kvart i fyra. Sen ligger man och roterar i sängen en kvart innan man inser att man lika gärna kan gå upp.
Men såna här dagar är nästan värre. Jag satte på datorn halv sex och då hade jag redan ätit frukost, gjort mig fager enligt konstens alla regler.
Men sen hinner man med allt det där onödigt. Kände att det lukta nått konstigt i kylen. Skrev en lapp "Hej älskling, städa ur kylen"Jag skulle hämta en ren tröja i tvättstugan fick jag uppslag till en ny lapp "Jag bad dig faktiskt att ta ur tvätten ur tvättmaskinen. Gör det"
Kommer sen ut i köket och ser att det står disk på diskbänken som gör att jag åter skriver en lapp "Att det ska vara så jävla svårt att ställa in disken i maskin"

De som är lite dumt är att när jag sitter på min cykel och det kommer lite frisk luft och hjärnkapaciteten kommer igång så kan jag plötsligt minna att det var nog dippen jag ställde in i kylen som luktade så det räcker nog med att slänga den. Vad bra då slipper man städa ur hela kylen.
Sen under dagen kommer det flera uppslag att jag bad nog aldrig honom att gå ner i tvättstugan och ta tvätten utan jag tänkte att det hade vart himla smidigt om han gjort det. aj aj
Men den värst insikten är nog när man funderar på hur karln kan vara så mager för han hade ju ätit en gång till på kvällen. Det kunde jag ju avläsa på disken eller vänta det var ju jag som åt på kvällen när jag kom hem.
H e l v e t e det var min disk då har man självklart dåligt samvete hela dagen. Men när man kommer hem så säger karln " jag gjorde allt som stod på lapparna! Men det var faktiskt inte min disk"
Men precis vid detta tillfälle kommer konsekvenserna av att jag gått upp åt skogen för tidigt samt att jag har jobbat hela dagen så istället för att hålla mig till planen och be om ursäkt så fräser jag "Vad du är duktig, vill du ha ett äpple nu eller"

Sen lovar jag mig själv att aldrig mer skriva en lapp.

Klockan är 06.23 och dagens lapp lyder."Hoppas du hade kul igår. Har ritat en karta över huset och markerat vart tvättstugan ligger"

Livet på en pinne

Om man ska läsa bloggar en söndag så innehåller de tveklöst information om hur helgen fortlöpt. Jag läser och förundras. Folk går alltså ut två dagar i rad och jag som fortfarande är sliten från förra helgen då vi hade klassträff!
Så för att ge er vilda partytjejer en vink om hur erat liv skulle kunna varit om ni sparat in på preventivmedel

Fredag- lilltjejen får feber och smittar sin mamma. Tack
Lördag - lilltjejen mår bra medan mamma har fruktansvärd ledvärk och är så trött att hon önskar sig en diarre för att slippa ta i när det är dags att gå på toaletten och utföra nr 2.
Lilltjejen får feber igen och plötsligt ska mamman vända in och ut på sig själv för att ta hand om den lilla smittbärande bakterien.
Mamman säger "men hjärtat nu har du feber" men den lilla krigaren svarar "Nej mamma jag är bara mysig"
Försöker nu få mitt barn att inse att hon faktiskt är lite sjuk men får då till svar "jag är inte sjuk, jag är ledig och myser.
Om man ska se det som att sjukdom är samma sak som att mysa då var det banne mig någon som myste skiten ur mig i lördags.

Sen idag vakna jag och med hjälp av 2 alvedon mådde jag faktiskt bra. Så vi skulle åka till stan och handla lite samt käka lunch ute. Om nån vill spara pengar på sina shoppingturer så låna med min man för han går framför en och muttrar över axeln "sätt lite fart" och "kom nu"
Det var i första affären sen bytte han taktik "skynda, skynda" Till slut tröttna jag. Så efter att han sagt skynda skynda en 20 gånger till så så fräste jag till honom att det är väl själva fan...
Det är ju som att handla på fort boyard och han var Gunde svan som sprang bakom en och skrek "SKYNDA SKYNDA NU ÄR TIDEN KNAPP"
Jag väntade bara på att det skulle komma nån liten stum dvärg som jaga oss ut ur affären samtidigt som min karl (Gunde) tvingade nån tjock tant att klä av sig och slå i gong-gongen. "NU ÄR TIDEN UUUTE"

Så det blev ingen lunch ute utan det blev att åka hem och äta torsk!

RSS 2.0